Bu Blogda Ara

Sayfalar

18 Haziran 2011 Cumartesi

Tatlı Kırmızı Biberli Taze Fasülye

Haziranla birlikte köy pazarlarında sebze ürünleri çeşitlenmeye başladı bile. Her sebzenin kendi mevsiminde kullanılmasına dikkat ettiğimizden biz de yaz sebzelerini değerlendirmeye başladık.
Hemen hemen bütün sebze yemekleri her kan grubu için uygun ancak sebzeleri doğru pişirmek gerekiyor.
Sade Mutfak'ta sebze yemeklerini her daim zeytinyağı ile pişiyoruz ve yemeklerde sadece kaya tuzu kullanılıyoruz. Bir de sebzeleri mümkün olduğunca kendi suları ile pişirmeye özen göstermenizi tavsiye ediyorum.

Fasülye tek başına her kan grubu için uygun, yalnız kullanacağınız baharatlara dikkat etmeniz gerekiyor Taze Fasülye'de A ve AB grupları zerdeçal ve çemen tozu, B ve O grupları da ek olarak kırmızı pul biber kullanabilirler.




Taze Fasülye diğer gıdalarla da uyumlu bir besin olduğundan yanında ekmek, pilav, ev makarnası, salata, et veya yoğurt ile yiyebilirsiniz.

Sade Mutfak'ta Taze Fasülye nasıl pişiyor bir bakalım.

 
MALEMELER:

1 kilo taze fasülye
3 büyük baş soğan
2 adet kırmızı tatlı biber (közlemelik için kullanılan biberlerden)
4 adet domates rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çekilmiş kaya tuzu
1 tatlı kaşığı çekilmiş kaya şekeri (nöbet şekeri)
2 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
Biraz zerdeçal, çemen tohumu tozu ve kırmızı pul biber (Kan grubunuza uygun seçin)
Biraz ev sirkesi












Yapılışı:
1. Taze fasulyeleri yıkayın.
2. önce boydan daha sonra eninden kesin. Boydan kesmemin sebebi fasulyenin suyunu daha fazla vermesi.
3. Bir tencereye fasulyeleri, üzerine iri doğranmış soğanları, rendelenmiş domatesi, jülyen doğranmış kırmızı tatlı biberleri, zeytinyağını, tuz, şeker, sirke ve kalan baharatları üzerine koyun.
4. Kapağını kapattığınız tencereyi kısık ateşe koyun.Kapağını açmadan 10dk pişirin.
5. Suyunu hafifçe salınca bir kaç defa karıştırın.
6. 1 saat kadar kısık ateşte pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder